Opilý blog


Cider a jeho cena - málo nebo moc?

10. 09. 2016 Daniel Rufer

Stala se mi taková věc. Pán mi psal, že by od nás chtěl koupit sud kvalitního cideru. Nějaké mi tu přebývaly z prodeje na fesťáku, tak jsem si říkal, že lepší to prodat s menším ziskem, než to tu nechat ležet. Tak jsem pánovi udělal dobrou cenu. Pán se týden odmlčel a pak mi napsal, že jsem šejdíř, že mám na litru cideru marži 3700 % (!!!). Došel k tomu tak, že si spočítal, kolik stojí kilo padavčat v nějakém výkupu, protože to je podle něj jediný výrobní vstup. A pak to porovnal s mojí prodejní cenou. Uvědomil jsem si,...


Jabloňový les a jiné letní koktejly

14. 08. 2016 Daniel Rufer

Přes léto objíždíme festivaly. Ukazujeme lidem, co je to opravdový cider. Hlavně pány přesvědčujeme, že to není ta sladká ****** ze supermarketu, kterou jednou domů přinesli vlastně omylem. A občas nasazujeme těžký kalibr. Z ciderů a limonád totiž mícháme koktejly. A abyste neřekli, že se vám nic neřekne, tady jsou recepty na dva nejoblíbenější.

Slavnost cideru? Stálo to za to

02. 07. 2016 Daniel Rufer

V červnu jsme si vyzkoušeli, jaké to je spoluorganizovat akci pro deset tisíc (možná víc) lidí. Jako nejmladší členové organizačního týmu jsme se s Tomášem podíleli na organizaci Slavnosti cideru, která proběhla na Smíchovské náplavce.


Něco navíc

28. 02. 2016 Daniel Rufer

 

 

 

Francouzský cidre je jiný. Je to ve francouzských jablkách, ve francouzském slunci, dost možná i ve francouzské tradici. Cidre tam totiž není takový otloukánek jako u nás. První zmínky o zlatavém jablečném nápoji, který mírně zamotával hlavu, pocházejí už z 1.století před naším letopočtem.  


Kyselý, netradiční, ostrý

24. 12. 2015 Daniel Rufer

Cider z Podorlické sodovkárny je ostřejší a kyselejší než většina toho, co nabízíme. Zároveň je ale hezky jablečně voňavý. Než si na tu chuť zvyknete, bude to chvíli trvat.