Jabloňový les a jiné letní koktejly

14. 08. 2016 Daniel Rufer

Přes léto objíždíme festivaly. Ukazujeme lidem, co je to opravdový cider. Hlavně pány přesvědčujeme, že to není ta sladká ****** ze supermarketu, kterou jednou domů přinesli vlastně omylem. A občas nasazujeme těžký kalibr. Z ciderů a limonád totiž mícháme koktejly. A abyste neřekli, že se vám nic neřekne, tady jsou recepty na dva nejoblíbenější.

Jabloňový les

0,33 l Rychnovského polosuchého cideru (s jiným to fakt nefunguje, ozkoušeno)
0,04 l ginu (kvalitního, prosím)
pár kapek bezové šťávy (třeba té domácí, co jsme vám posílali k objednávkám)

Les je mírně perlivý a na konci trošku kousne, asi kvůli tomu jehličí. Les funguje jen s jedním druhem cideru. Proč úplně nevíme, ale nebudeme se v tom radši šťourat.

Frida Ka(h)lí

0,33 l Matéčka od Prageru (s jiným to taky samozřejmě vůbec nefunguje)
0,04 l whisky (kvalitní, prosím)
volitelně: led, brčko, lístky máty

Nesmírně osvěžující a příjemné letní pití, příjemně čajové, s dobrou whisky taky nesmírně pitelné.


Nějaké triky si nechávám v rukávech, ale o těch radši zas až příště. Mějte se hezky.



Okomentovat

Vezměte prosím na vědomí, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.